در هنگام انتخاب کاشی باید دقت کنیم که کاشی انتخابی ما برای محیطی که میخواهیم از آن در آن استفاده کنیم مناسب باشد. به عنوان مثال استفاده از کاشی با سطح صیقلی برای کف به دلیل لغزنده بودن مناسب نیست و استفاده از کاشی با جذب آب بالا برای محیط بیرون ساختمان صحیح نیست. انواع اصلی کاشی برای نصب در مناطق مختلف خانه عبارتند است:
کاشیهای استفاده شده در دیوار آشپزخانه البته تحت تاثیر تنش کمتری است زیرا هیچگاه بر روی آن راه نمیرویم و یا وسایل ما بر روی آن قرار داده نشده است. البته این کاشیها همانند کاشیهای کف با توجه به اینکه در معرض آلودگی مواد غذایی و مواد پاککننده هستند باید مقاومت شیمیایی بالایی داشته باشد (شامل مقاومت در برابر اسید و باز).
با توجه به اینکه دمای محیط در فصول سرد سال به زیر صفر میرسد، برای استفاده از کاشی در محیط بیرون ساختمان باید از کاشیهایی استفاده کنیم که مقاومت نسبت به یخزدگی داشته باشند. کاشیهای مناسب برای این محیطها، کاشیهایی هستند که بهوسیله پرس تولید شده و جذب آب پایینی دارند. این کاشیها را میتوانید از بین کاشیهای لعابدار تکپخت، پرسلانی لعابدار و یا کاشیهای بدون لعاب انتخاب نمایید.
استحکام مکانیکی و مقاومت در برابر تنشهای شیمیایی در این کاشیها باید اصولاً بالا باشد. همچنین زیبایی این کاشیها نیز از نکاتی است که باید به هنگام خرید مدنظر قرار گیرد زیرا تفاوت دارد که از کاشی بخواهید در محیط یک کارخانه استفاده کنید و یا آن را در سالن غذاخوری مصرف شود. در این اماکن باید از کاشیهایی استفاده شود که بسیار سخت بوده و مقاومت سایشی بالایی داشته باشند و نسبت به حملات شیمیایی و آلودگی مقاوم باشند. درصورتیکه برای محیطی میخواهید کاشی کف انتخاب کنید که دقیقاً ورودی محیط از بیرون ساختمان است باید در انتخاب کاشی لعابدار با سطح شیشهای دقت نمایید. کاشیها به دلیل اینکه در معرض آلودگی ناشی از عبور بازدیدکنندگان قرار گرفته و حالت ماتی پیدا کند. برای استفاده در رستوران باید در انتخاب کاشی پرسلانی پولیش خورده دقت نمود. کاشیهای با سطح شیشهای جلوه زیبایی دارند اما قطعا نسبت به کاشیهای دیکر استعداد بیشتری برای نشان دادن خراش به دلیل سایش را دارد. به همین دلیل استفاده از کاشی مات برای سطوح پررفت و آمد مناسبتر است.
تفاوت بین کاشی و سطح کاشیکاری شده دقیقاً مشابه پارچه و لباس است. برای تهیه یک لباس مناسب باید پارچه خوبی تهیه نمود اما این مورد به تنهایی کافی نیست. کار خیاط و طراح ساختمان در اینجا دقیقاً مشابه یکدیگر است و برای ایجاد یک سطح کاشیکاری شده خوب باید علاوه بر انتخاب یک کاشی مناسب، باید یک طراح خوب و یک اجراکننده خوب نیز وجود داشته باشد.
برای محاسبه مقدار کاشی مورد نیاز برای پوشش یک سطح باید علاوه بر مساحت کار به روش نصب کاشی و همچنین چیدمان و آرایش کاشی ها دقت فراوان نمود به عنوان نمونه اگر در چیدمان کاشی کاری از بندهای بزرگ استفاده خواهید کرد ،مساحت این بندها می تواند در مقدار کاشی مورد نیاز تاثیرگذار باشد .همچنین به خاطر داشته باشید که حتی در بهترین دسته بندی و سورتینگ کاشی ممکن است درصد کمی خطای کیفی مشاهده شود ،لذا اگر زیبایی سطح مورد کار حساس است پیشنهاد می کنیم حداکثر تا ۵% بیشتر از متراژ کل برای اینکه انتخاب بهترین قطعات کاشی برای شما ممکن باشد در نظر بگیرید،البته این موضوع کاملا بستگی به حساسیت شما دارد،همچنین چیدمان کاشی می تواند پرت و ضایعات ایجادنماید که این مقدار را هم باید در برآوردتان منظور نمایید ،مثلا نصب کاشی به شکل های شطرنجی ،اریب ویا دوطرحی ویا متن وحاشیه پرت بیشتری نسبت به مدل چیدمان ساده دارد.لذا توصیه می شود به طور کلی بسته به شرایط طرح و فضا وزیبایی که انتظار دارید ۵%الی ۱۰% متراژ کل کاشی را بیشتر در نظر بگیرید فراموش نکنید بسته به شرایط محل کاشی کاری ممکن است برای توسعه آتی و یا تغییرات احتمالی و دلایل دیگری نیاز به خرید مجدد از همان کاشی داشته باشید ،پس اکیدا توصیه می کنیم که علاوه براینکه در هنگام خرید به اطلاعات نوشته شده روی جعبه کاشی توجه می فرمائید تامنطبق با خواسته شما باشد ،این اطلاعات را در محل مناسبی ثبت نمایید مثلا می توانید روی یک کاشی نمونه ودر محل مناسبی این اطلاعات را بچسبانید. این اطلاعات که شامل اعداد و حروف می باشد کد تولید کاشی بوده و به فروشنده کمک می کند تا نزدیک ترین محصول به کاشی کار شده را در اختیار شما بگذارد.
*نصب کاشی روی دیوار به دو شیوه اجرا می شود:
*چگونه میتوان فهمید که سطحی خوب کاشیکاری شده است یا خیر؟
*نگهداری و نظافت کاشی
* چطور کاشی شکسته را عوض کنیم؟